Skip to content

Terugblik: Praten over de dood in alle nuchterheid en in alle liefde door Aart Mak

Op onze uitnodiging hield Aart Mak woensdagavond 21 november 2018 in De Luifel aan de Herenweg in Heemstede een lezing over het onderwerp praten over de dood. Dit is iets anders dan ‘dingen regelen’.

Aart Mak belichtte verschillende thema’s binnen dit onderwerp, zoals vroeger en nu, eventuele angst voor de dood en de zakelijke en praktische aspecten. Wat is verstandig om vast te leggen? Wat wilt u al bespreekbaar maken met bijvoorbeeld een familielid of (een) vriend(in). Hoe doet u dit?

Hij beantwoordde eveneens vragen over de emotionele kant; Wat mogen uw naasten van u weten? Wat is een geestelijke testament? Welke verhalen mogen verteld worden tijdens uw afscheid? Kortom: Durft u het aan, iets te vertellen over wie u bent en over uw leven, ook al is uw einde nog niet daar?

Aart Mak is ruim dertig jaar predikant en oprichter van MomenTaal, een organisatie van sprekers en ritueelbegeleiders. Aart Mak begeleidt mensen bij nood en dood en geeft vorm aan rituelen.

Hij schreef twee boeken over dood en uitvaart, houdt veel toespraken en is initiatiefnemer van het Stadsklooster Haarlem.

Aart_Mak
Aart Mak

 

spreken
Spreken

Gerelateerde berichten

Verslag: Overlijden en familie door...

Liefde, leed en loyaliteit na verlies Een verslag van haar lezing d.d. 3 oktober 2016 –…

Terugblik: Overlijden en familie door...

Ruud is na een langdurige ziekte overleden. De kinderen uit het eerste huwelijk en zijn huidige…

Terugblik: Kracht hervinden na een...

Op uitnodiging van Brokking & Bokslag Uitvaartbegeleiding hield Daan Westerink donderdagavond 21 april 2016 een lezing…
Logo Brokking & Bokslag light version

Online gedenkplaats

Play Video
Play Video