Skip to content

Kosten van de uitvaart​​​

De totale kosten voor de uitvaart zijn afhankelijk van de keuzes die u maakt. Denkt u hierbij aan een begrafenis of crematie, de locatie van verblijf na overlijden, wel of geen rouwbezoek, de uitvaartkist, het rouwvervoer, het drukwerk, wel of geen advertentie en de locatie voor de ceremonie en de condoleance. Aan de hand van de uitvaartwensen onderzoeken wij de mogelijkheden binnen uw budget en zorgen wij voor een passend en mooi afscheid.

Wij streven er naar om binnen 24 uur een kostenoverzicht met u te bespreken.
Het basistarief voor onze begeleiding is € 2.315,-. Hieronder vallen maximaal 19 werkuren van onze uitvaartbegeleidster. Vanaf het eerste contact tot en met onze begeleiding op de dag van de uitvaart. Wij regelen de formaliteiten en de akte van overlijden zodat u, als nabestaande, zich voornamelijk kunt richten op uw verlies en het naderende, definitieve afscheid. Het komt wel eens voor dat wij meer uren maken dan de gemiddelde 19 uur. Deze verrekenen wij dan op de eindnota. Wij regelen alles achter de schermen zodat u zich als nabestaande kunt richten op het afscheid. Gemiddeld variëren de kosten voor een uitvaart tussen € 4.500,– en € 9.500,–.

Basis-uitvaartpakket

Wij hebben de laatste tijd ervaren dat een intiem en/of besloten afscheid ook een positieve kant heeft. Sommige nabestaanden vinden het prettig het afscheid klein te houden met het gezin, andere familieleden en/of enkele vrienden. Mede daarom hebben we een basis-uitvaartpakket samengesteld. Het samenzijn vindt bij ons plaats in het Afscheidshuis; een prachtige locatie met kamers met een huiselijke sfeer en een ruime tuin.

Het basis-uitvaartpakket behelst de begeleiding van de uitvaart, de aangifte in de gemeente van overlijden inclusief de akte van overlijden, het overbrengen van de overledene (binnen de regio) naar ons Afscheidshuis, de laatste verzorging van uw dierbare, een crematiekist met katoenen of satijnen binnenvoering, het bezorgen van de uitvaartkist en in de kist leggen. Een onbeperkt aantal dagen verblijf in de koelaccommodatie in ons Afscheidshuis met een familiebezoek.

Ook inbegrepen is op de dag van de uitvaart een intiem samenzijn in de tuinkamer van ons Afscheidshuis (inclusief koffie/thee en een gastdame) met maximaal 15-20 personen, het vervoer in een rouwauto naar het crematorium in Haarlem en de kosten van de crematie op een doordeweeksedag vóór 15.00 uur (zonder gebruik aula en/of koffiekamer). Een nazorgmap zit ook in het pakket. Deze basis-uitvaart verzorgen wij voor 3.995,- euro.

Bovenstaand pakket kunt u tegen meerkosten uitbreiden met rouwkaarten en/of advertenties.

Wel of geen uitvaartverzekering​​

Ongeacht of u wel of geen verzekering heeft, kunnen wij de uitvaart voor u begeleiden. Wanneer u wel een uitvaartverzekering heeft, beslist u zelf wie de uitvaart voor u verzorgt, ook al staat er op uw polis een telefoonnummer van of een verwijzing naar een uitvaartonderneming. Wij kunnen vrijblijvend voor u nagaan wat voor u het meest voordelig is en het verzoek tot uitkering bij uw verzekeraar indienen. Het vrijgekomen bedrag kunt u gebruiken voor de betaling van de uitvaartnota.

Vooruitbetaling

Als u het een fijne gedachte vindt dat er te zijner tijd geld beschikbaar is voor uw eigen uitvaart dan kunt u vooraf een bepaald bedrag vastzetten middels een vooruitbetaling. De Stichting Vooruitbetaalde Uitvaarten beheert uw geld dat op een veilige spaarrekening staat. Na uw uitvaart wordt met uw ingebrachte saldo de nota geheel of gedeeltelijk betaald. 

De hoogte van het bedrag kunt u zelf bepalen of op basis van een oriënterend gesprek met een van onze uitvaartbegeleidsters. 

Neemt u gerust contact met ons op voor meer informatie. 

Brokking_Bokslag_logo_3_Pantones_GOUDsimulatie_liggend

Online gedenkplaats

Play Video
Play Video