Skip to content

Kosten van de uitvaart​​​

De totale kosten voor de uitvaart zijn afhankelijk van de keuzes die u maakt. Denkt u hierbij aan een begrafenis of crematie, de locatie van verblijf na overlijden, wel of geen rouwbezoek, de uitvaartkist, het rouwvervoer, het drukwerk, wel of geen advertentie en de locatie voor de ceremonie en de condoleance. Aan de hand van de uitvaartwensen onderzoeken wij de mogelijkheden binnen uw budget en zorgen wij voor een passend en mooi afscheid.

Wij streven er naar om binnen 24 uur een kostenoverzicht met u te bespreken.
Het basistarief voor onze begeleiding is € 2.049,-. Hieronder vallen maximaal 19 werkuren van onze uitvaartbegeleidster. Vanaf het eerste contact tot en met onze begeleiding op de dag van de uitvaart. Wij regelen de formaliteiten en de akte van overlijden zodat u, als nabestaande, zich voornamelijk kunt richten op uw verlies en het naderende, definitieve afscheid. Het komt wel eens voor dat wij meer uren maken dan de gemiddelde 19 uur. Deze verrekenen wij dan op de eindnota. Wij regelen alles achter de schermen zodat u zich als nabestaande kunt richten op het afscheid. Gemiddeld variëren de kosten voor een uitvaart tussen € 4.500,– en € 9.500,–.

Wel of geen uitvaartverzekering​​

Ongeacht of u wel of geen verzekering heeft, kunnen wij de uitvaart voor u begeleiden. Wanneer u wel een uitvaartverzekering heeft, beslist u zelf wie de uitvaart voor u verzorgt, ook al staat er op uw polis een telefoonnummer van of een verwijzing naar een uitvaartonderneming. Wij kunnen vrijblijvend voor u nagaan wat voor u het meest voordelig is en het verzoek tot uitkering bij uw verzekeraar indienen. Het vrijgekomen bedrag kunt u gebruiken voor de betaling van de uitvaartnota.

Vooruitbetaling

Als u het een fijne gedachte vindt dat er te zijner tijd geld beschikbaar is voor uw eigen uitvaart dan kunt u vooraf een bepaald bedrag vastzetten middels een vooruitbetaling. De Stichting Vooruitbetaalde Uitvaarten beheert uw geld dat op een veilige spaarrekening staat. Na uw uitvaart wordt met uw ingebrachte saldo de nota geheel of gedeeltelijk betaald. 

De hoogte van het bedrag kunt u zelf bepalen of op basis van een oriënterend gesprek met een van onze uitvaartbegeleidsters. 

Neemt u gerust contact met ons op voor meer informatie. 

Logo Brokking & Bokslag light version

Online gedenkplaats

Play Video
Play Video