De impact op het milieu minimaliseren en tegelijkertijd een betekenisvolle ervaring bieden aan de nabestaanden is een interessante uitdaging.
Onze ideeën van duurzame uitvaarten kunnen uit de volgende aspecten bestaan:

Groene uitvaartmogelijkheden
Milieuvriendelijke alternatieven zoals natuurbegraafplaatsen. Duurzame crematie ontwikkelingen met een lagere CO2-uitstoot in de gaten houden.

Milieuvriendelijke materialen
We streven ernaar om bij de keuze van kisten, urnen en andere uitvaartproducten materialen te gebruiken die duurzaam en biologisch afbreekbaar zijn. Hierdoor verminderen we de belasting van grondstoffen.

Duurzaam rouwvervoer
Elektrische of hybride rouwauto’s. Of de alternatieven zoals de rouwbakfiets, de rouwfiets met de aanhanger of de uitvaartbus. Op deze manier verminderen we de uitstoot van schadelijke stoffen en dragen we bij aan een schonere omgeving.

Duurzaam drukwerk
Kies voor een rouwkaart van gerecycled papier of een digitale rouwkaart.

Bloemen
Bloemen uit eigen tuin zijn wellicht het meest milieuvriendelijk. Is dit niet mogelijk of wilt u toch iets bij de bloemist bestellen dan kunt u kiezen voor Nederlandse seizoensbloemen.

Catering
Laat de condoleance na afloop plaatsvinden op dezelfde locatie als waar de uitvaart heeft plaatsgevonden. Maak gebruik van lokale leveranciers en producten.

Samen bouwen we aan een duurzame toekomst.

beyondlife-urnen