Skip to content

Wat te doen bij een overlijden

Na het overlijden is het geen noodzaak snel te handelen, misschien wilt u nog even rustig bij uw overleden dierbare zijn.
Als u eraan toe bent, belt u de (huis)arts die de dood komt vaststellen. Daarna kunt u ons bellen (023-531 02 38).
Wij zijn dag en nacht bereikbaar en u wordt altijd door één van onze uitvaartbegeleidsters te woord gestaan.
Tijdens dit eerste contact maken wij een afspraak om uw overleden dierbare te verzorgen en uw wensen te bespreken.
De opbaring kan bijvoorbeeld plaats vinden op de plek van overlijden, thuis, in een tuinhuis of atelier. U kunt er ook voor kiezen om uw dierbare over te laten brengen naar ons Afscheidshuis.

De verzorging van uw dierbare

Tijdens de laatste verzorging nodigen wij u uit om ons te helpen uw dierbare te wassen en te kleden. U kunt ook eventuele sieraden om doen of uw dierbare bijvoorbeeld scheren of opmaken. Hierna wordt uw dierbare opgebaard op een bed, in een kist, op een baar of in een mand.

Het bespreken van de uitvaartwensen​

Na de laatste verzorging bepreekt één van onze uitvaartbegeleidsters de wensen van het afscheid, thuis of bij ons op kantoor. Er komt veel op u af. Er zijn veel keuzes te maken en beslissingen te nemen. Wij luisteren en begeleiden u met als leidraad: ondersteuning vanuit het vertrouwen in de eigen kracht.

Voorbespreking

Op de dood zijn we niet altijd goed voorbereid. Het kan rust geven om uw ideeën, vóór het overlijden, te bespreken. In een vrijblijvend voorgesprek leggen wij uw wensen voor uw uitvaart vast. Zo laat u uw nabestaanden bij het overlijden niet in het ongewisse.

Wensenboekje

De aandachtspunten die bij een uitvaart aan de orde komen, hebben wij voor u op een rijtje gezet in een wensenboekje. Dit kunt u thuis invullen en bij uw belangrijke papieren bewaren. Wij kunnen dit wensenboekje kosteloos naar u opsturen. Bestel Laatste Wensenboekje

Voor een overzichtelijke checklist vanuit de overheid over wat u in uw specifieke situatie moet regelen kunt u op de afbeelding hieronder klikken.

Logo Brokking & Bokslag light version

Online gedenkplaats

Play Video
Play Video