Skip to content

Terugblik: Kracht hervinden na een verlies door Daan Westerink

Op uitnodiging van Brokking & Bokslag Uitvaartbegeleiding hield Daan Westerink donderdagavond 21 april 2016 een lezing over het onderwerp Kracht hervinden na een verlies.

Jaarlijks maken in Nederland ongeveer een miljoen mensen het overlijden van een dierbare mee, scheiden ruim zeventigduizend mensen, verliezen ruim zeshonderdduizend mensen hun baan en krijgen honderdduizenden mensen te horen dat ze kanker, diabetes of een andere ernstige aandoening hebben. Hoe gaan mensen om met deze enorme tegenslagen? Hoe kunnen zij ondanks het verdriet het leven weer oppakken? Tegen de algemeen heersende overtuiging in, blijkt dat de meeste mensen over de veerkracht beschikken om, met steun en hulp vanuit de eigen omgeving, het verlies te kunnen integreren in hun leven. Maar hoe doen ze dat? Hoe komt u terug in uw kracht na een traumatische gebeurtenis? Wat zijn eigenlijk normale reacties op heftige verliezen? En heeft u het gevoel dat u ook mag genieten van fijne momenten nadat een dierbare is gestorven, als u bent gescheiden, als u ziek wordt of uw baan verliest?

Daan Westerink ging tijdens deze interactieve lezing op deze en andere vragen in.

De lezing was bedoeld voor iedereen die zich verbonden voelt met het onderwerp.

Daan_Westerink_Foto_Fleur_Born_CU
Daan Westerink. Foto: Fleur Born

Daan Westerink (Wierden, 1968) is een veelgevraagde journaliste, trainster, spreekster en rouwdeskundige. Ze werkte mee aan verschillende artikelen en uitzendingen met als thema rouw en verlies. In haar praktijk in Utrecht begeleidt ze (groepen) jongeren, studenten, jong-volwassenen en volwassenen die na een ingrijpende verlieservaring om extra ondersteuning vragen. Ze is schrijfster van onder meer de boeken “Verder zonder jou – Jongeren over de dood van een dierbare” en “Leven zonder ouders – Het definitieve einde van het kind-zijn”. Ze groeide op in het Twentse Wierden en verloor al jong haar ouders. Haar ruime kennis en ervaring in rouw- en verlieskunde geeft zij als docente en trainster graag door.

 

Gerelateerde berichten

Terugblik: Praten over de dood...

Op onze uitnodiging hield Aart Mak woensdagavond 21 november 2018 in De Luifel aan de Herenweg…

Verslag: Overlijden en familie door...

Liefde, leed en loyaliteit na verlies Een verslag van haar lezing d.d. 3 oktober 2016 –…

Terugblik: Overlijden en familie door...

Ruud is na een langdurige ziekte overleden. De kinderen uit het eerste huwelijk en zijn huidige…
Logo Brokking & Bokslag light version

Online gedenkplaats

Play Video
Play Video