Skip to content

Weekblad Haarlems Nieuwsblad: Een warm huis voor iedereen

Brokking & Bokslag Uitvaartbegeleiding verbindt mensen

Een warm huis voor iedereen

In 2012 kreeg Marry Brokking de mogelijkheid om in het pand op Herenweg nr. 92 in Heemstede haar uitvaartonderneming te vestigen. Daar is het team nog steeds zeer dankbaar voor. Het Afscheidshuis is inmiddels een prachtig monument, een warm huis voor vele families. “Steeds weer leggen we hier nieuwe verbanden en verbinden we mensen met elkaar.

De Herenweg is een lange weg die mensen met elkaar verbindt, een slagader die in oude tijden het hart van Holland, Den Haag, verbond met verder gelegen steden. Ooit een weg van groot strategisch belang, die werd onderhouden door de graven ofwel de heren van Holland.
Al in de 17e eeuw reden op de Herenweg de koetsen van kooplieden, die in deze streek hun buitenhuizen hadden. Aan de weg lagen halteplaatsen voor postkoetsen, zoals het oude Posthuis op nummer 96 (nu Theater de Luifel). Hier werden de paarden verwisseld en stapten soms ook reizigers in. In 1832 werd ‘Huize Postlust’, op nummer 92 gebouwd als een nieuw posthuis en gastenverblijf.
Deze postdienst werd helaas geen succes en tien jaar later alweer opgeheven, mede door de opkomst van de spoorwegen. In de jaren daarna heeft het pand meerdere functies vervuld, maar altijd gefungeerd als een huis waar verbinding wordt gelegd tussen mensen.

Afscheidshuis Herenweg 92 Heemstede
Afscheidshuis Herenweg 92 Heemstede

Gerelateerde berichten

’Dan neem je toch een...

Onlangs plaatste het Haarlems Dagblad deze vooraankondiging.

Bijzonder theaterstuk in de Luifel...

Onlangs plaatste de Heemsteder deze vooraankondiging.

'Een onafhankelijke, sterke vrouw'

Een mooi artikel over Mira Blankevoort verscheen onlangs in de rubriek ‘Over de doden’, geschreven door…
Logo Brokking & Bokslag light version

Online gedenkplaats

Play Video
Play Video