Skip to content

Voor het goede doel

Wij mochten onlangs een uitvaart verzorgen waarbij het de nadrukkelijke wens van de familie is om het Antoni van Leeuwenhoek te steunen.

Wij geven gehoor aan het verzoek van de familie op te roepen om een bijdrage te doen voor de Antoni van Leeuwenhoek Foundation.

Elke donatie, klein of groot, draagt bij aan kankeronderzoek in het Antoni van Leeuwenhoek. Ook met uw hulp is meer onderzoek mogelijk om er voor te zorgen dat kanker geen dodelijke ziekte meer hoeft te zijn.

Klik HIER voor meer informatie over de Antoni van Leeuwenhoek Foundation.

Stichting Antonie van Leeuwenhoek Foundation

Achtergrondinformatie Antoni van Leeuwenhoek Foundation / Klaas van de Geest:
Stichting Antoni van Leeuwenhoek Foundation

Klaas heeft bij de voorbereiding van zijn overlijden veel zelf geregeld. Uitdrukkelijk heeft hij aangegeven dat hij in plaats van bloemen liever wil dat mensen een gift doen aan het Antonie van Leeuwenhoek ziekenhuis. Klaas heeft veel baat gehad bij de behandeling daar en is onder de indruk geweest van de professionele organisatie. Zijn wens is afgestemd met Ellen Coster van de Stichting Antonie van Leeuwenhoek Foundation.

  • De gegevens voor de giften zijn:
    Stichting Antoni van Leeuwenhoek Foundation
    NL26 RABO 0102900000
    O.v.v. 68035 ter nagedachtenis aan dhr. Van de Geest

De missie van het Antoni van Leeuwenhoek is voor elk type kanker een behandeling te vinden, ook voor de zeldzame vormen. We willen meer patiënten genezen en zorgen voor het behoud van goede levenskwaliteit. Het Antoni van Leeuwenhoek is een ziekenhuis waaraan een groot onderzoeksinstituut, het Nederlands Kanker Instituut, is verbonden. Deze unieke combinatie van kankeronderzoek en ziekenhuis onder 1 dak zorgt voor snelle informatie uitwisseling. De resultaten van het onderzoek kunnen snel naar behandelingen vertaald worden en de resultaten van de behandelingen, gaan weer terug naar het onderzoek voor verdere verfijning. Hierdoor kunnen nieuwe bevindingen snel toegepast worden voor de behandeling van onze patiënten.

Eén van onze vijf onderzoeksthema’s is immuuntherapie. Met donaties willen wij onderzoek financieren naar effectievere behandelingen. Waarom reageert bijvoorbeeld de ene patiënt fantastisch goed op de behandeling, terwijl deze bij een ander niet aanslaat?

De ontwikkeling van immuuntherapie heeft gezorgd voor een grote vooruitgang in de kankerzorg. Alleen treedt er helaas bij veel patiënten op enig moment resistentie op tegen deze therapie. Het Antoni van Leeuwenhoek doet onderzoek om erachter te komen hoe die resistentie ontstaat. Deze kennis is nodig om nieuwe immuuntherapieën te ontwikkelen.

Nogmaals heel hartelijk dank voor deze speciale aandacht die u vraagt voor het onderzoek en de financiering ervan.

Hartelijke groet,

Ellen Coster
Relatiemanager nalatenschappen

t: 020 – 512 9025
m: 06 – 2022 1388
e: e.coster@nki.nl
www.avlfoundation.nl

 

Antoni van Leeuwenhoek NL Kanker Instituut

Gerelateerde berichten

In het nieuw

Ontzettend trots op ons team! Met een nieuwe foto & logo in de kranten. Dankbaar voor…

De kunst van het rouwen

‘Dan neem je toch gewoon een hond?’ Het Haarlems Dagblad blikt terug op de theatervoorstelling in…

’Dan neem je toch een...

Onlangs plaatste het Haarlems Dagblad deze vooraankondiging.
Logo Brokking & Bokslag light version

Online gedenkplaats

Play Video
Play Video