Skip to content

‘Dood voor beginners’ over rouwrituelen

De serie ‘Dood voor beginners’ belicht de sterfelijkheid, het afscheid nemen, rouwen en het leven na de dood. De zesde aflevering van deze documentaireserie van de EO en IKON stond in het teken van Rituelen. Hierin kwamen de wezenlijke momenten en betekenisvolle handelingen rondom de uitvaart aan bod. Wat kan troost bieden? Hoe kan ik rouwen. Is er een taal die woorden geeft aan mijn verdriet? Het onderwerp Rituelen wordt verteld aan de hand van verschillende levensovertuigingen en expressies.

Een belangrijke bijdrage in het programma is in handen van dominee Aart Mak die in de aflevering te volgen is tijdens een uitvaartplechtigheid, verzorgd in Heemstede. Hij gaat onder meer in op de kringen van dierbaren in de huidige tijd. Waarbij het benoemen van verdriet en het besef van helen verbinding en houvast bieden, om met rituelen aan een rouwproces te kunnen beginnen. Dominee Aart Mak is naast voorganger, schrijver en twitteraar ook initiator van stichting Momentaal waar Brokking en Bokslag Uitvaartbegeleiding regelmatig mee samenwerkt. U kunt de serie ‘Dood voor beginners’ terugkijken en online vinden bij de Publieke Omroep.

U kunt hier verder klikken voor meer informatie. Voor het TERUGKIJKEN van de aflevering over Rituelen, voor de website van MOMENTAAL of om vrijblijvend CONTACT met ons op te nemen.

Gerelateerde berichten

Terugblik: 2023

Tijdens deze lichtjesavond (allerzielenviering) staat verbondenheid, troost en herinnering centraal. Iedereen die zijn of haar overleden…

Terugblik: 2023

Het weer was slecht, maar de samenkomst zo warmhartig met trouwe bezoekers. Een mooie avond om…

Terugblik op theatervoorstelling 'Dan neem...

Aan de hand van twee verhalen vertelden drie spelers het verhaal van het verlies van hun…
Brokking_Bokslag_logo_3_Pantones_GOUDsimulatie_liggend

Online gedenkplaats

Play Video
Play Video