Skip to content

‘Dood voor beginners’ over rouwrituelen

De serie ‘Dood voor beginners’ belicht de sterfelijkheid, het afscheid nemen, rouwen en het leven na de dood. De zesde aflevering van deze documentaireserie van de EO en IKON stond in het teken van Rituelen. Hierin kwamen de wezenlijke momenten en betekenisvolle handelingen rondom de uitvaart aan bod. Wat kan troost bieden? Hoe kan ik rouwen. Is er een taal die woorden geeft aan mijn verdriet? Het onderwerp Rituelen wordt verteld aan de hand van verschillende levensovertuigingen en expressies.

Een belangrijke bijdrage in het programma is in handen van dominee Aart Mak die in de aflevering te volgen is tijdens een uitvaartplechtigheid, verzorgd in Heemstede. Hij gaat onder meer in op de kringen van dierbaren in de huidige tijd. Waarbij het benoemen van verdriet en het besef van helen verbinding en houvast bieden, om met rituelen aan een rouwproces te kunnen beginnen. Dominee Aart Mak is naast voorganger, schrijver en twitteraar ook initiator van stichting Momentaal waar Brokking en Bokslag Uitvaartbegeleiding regelmatig mee samenwerkt. U kunt de serie ‘Dood voor beginners’ terugkijken en online vinden bij de Publieke Omroep.

U kunt hier verder klikken voor meer informatie. Voor het TERUGKIJKEN van de aflevering over Rituelen, voor de website van MOMENTAAL of om vrijblijvend CONTACT met ons op te nemen.

Gerelateerde berichten

Terugblik: 2017

Op woensdag 1 november 2017 was de begraafplaats aan de Kleverlaan wederom weer prachtig in het…

Terugblik: 2016

Jong en oud waren van harte welkom tijdens de Lichtjesavond om dierbaren te gedenken door bijvoorbeeld…

Terugblik: 2019

Tijdens Heemstede Herdenkt op 13 november 2019 deelden wij van Brokking & Bokslag Uitvaartbegeleiding herinneringsdoosjes uit.…
Logo Brokking & Bokslag light version

Online gedenkplaats

Play Video
Play Video