Skip to content

Verzekeren wel of niet?

”Mijn uitvaart is geregeld, want ik heb een verzekering afgesloten” zei mevrouw Pieterse.
Maar de vraag is of dit in de praktijk zo blijkt te zijn. Is het werkelijk zo dat uw familie van alle zorgen af is en ook niets meer hoeft te betalen?

Er wordt veel reclame gemaakt om u voor een uitvaart te verzekeren, middels bijvoorbeeld een natura uitvaartpakket. Ik kan me voorstellen dat u door de veelheid aan informatie door de bomen het bos niet meer ziet.
Wat is wijsheid? Wat is goed voor mij/ons?

Er is een aantal vragen die u zichzelf kunt stellen, zoals: Wat wil ik van tevoren regelen en hoe kan ik dat doen? Hoe kan ik mijn nabestaanden financieel ontlasten?
De dood is geen onderwerp waar men het makkelijk over heeft. Dat is één van de redenen dat mensen kiezen voor een verzekeringsvorm waarin de suggestie gewerkt wordt dat de nabestaanden niets meer hoeven te doen: Alles is geregeld. Maar willen uw nabestaanden dat? Misschien willen ze juist graag iets doen: zelf de kist dragen, zelf kiezen of de overledene thuis blijft of niet, enz.

Misschien zijn de nabestaanden niet zo gelukkig met de beperkingen van een natura uitvaartpakket en willen zij andere keuzes maken, zoals bijvoorbeeld een persoonlijkere uitvaartkist.

Als het voor u belangrijk is dat er geld beschikbaar is om uw uitvaart te zijner tijd te kunnen financieren, kunt u kiezen uit verschillende mogelijkheden.

Geld sparen/opzij zetten
De meest eenvoudige en goedkope vorm is zelf geld op een spaarrekening zetten. Dit heeft als voordeel dat u zelf over uw geld kunt beschikken. Het is goedkoop, omdat u geen geld kwijt bent aan de verzekeraar zelf. Het nadeel van een eigen spaarrekening kan zijn dat het in moeilijke tijden lastig is het geld ook echt te laten staan.

Deposito
Het is mogelijk een bepaald bedrag bij ons vast te zetten middels een zogenaamd deposito. We hebben hiervoor een speciale rekening geopend waarop een dergelijk bedrag kan worden bewaard. De hoogte van het bedrag kunt u zelf bepalen of op basis van een gesprek over uw uitvaartwensen met de daaraan verbonden kosten. De jaarlijks vastgestelde rente zal aan het tegoed worden toegevoegd. Hierdoor groeit het bedrag ongeveer mee met de jaarlijks toenemende uitvaartkosten. De werkelijke kosten van de uitvaart zullen te zijner tijd worden verrekend met het tegoed.

Als u al een uitvaartverzekering heeft, wil dat niet zeggen dat de uitvaart door die verzekeraar moet worden geregeld. U bent vrij uw eigen keuze te maken en de waarde van de polis uit laten keren. Brokking & Bokslag Uitvaartbegeleiding kan vrijblijvend voor u nagaan wat voor u het meest voordelig is.

De volgende keer gaan we uitgebreider in op de kapitaal- en naturaverzekering.

Team Brokking & Bokslag Uitvaartbegeleiding
Telefoon: 023 5310  238

Wilt u meer informatie? Neem gerust CONTACT met ons op.

Gerelateerde berichten

Interview met Marry Brokking, medeoprichter...

‘Wij laten u niet aan de zijlijn staan; wij betrekken u bij alles’ Het is deze…

Interview met Peter de Haan,...

Ondersteunende diensten voor uitvaartondernemers Uitvaartservice De Haan speelt een belangrijke rol in de uitvaartbranche, voornamelijk in…

Interview met Dennis Mathot, onze...

Kwaliteit hoog in het vaandel Het drukken zit Dennis Mathot in het bloed. Zijn opa startte…
Brokking_Bokslag_logo_3_Pantones_GOUDsimulatie_liggend

Online gedenkplaats

Play Video
Play Video