Skip to content

Rituelen voor kinderen

Bij belangrijke gebeurtenissen in het leven gebruiken we vaak rituelen als markering.

Rituelen zijn belangrijk voor de rouwverwerking bij een afscheid door de dood, ook voor kinderen. Rituelen kunnen gevoelens naar boven laten komen en het verlies op zo’n moment wat dragelijker maken. Uit ervaring weten wij dat rituelen die je samen kunt beleven je kracht geven en verbinden. Iedereen die betrokken is, geeft op die manier steun aan elkaar.

Het is goed om samen met kinderen te zoeken naar vormen van rituelen die ook hen raken. Denk hierbij aan het beschilderen van een kist, het meenemen van een betekenisvol voorwerp naar een uitvaart, een ballon oplaten of een kaarsje aansteken. Ook Wereldlichtjesdag is een voorbeeld van een ritueel.

Wereldlichtjesdag
Op Wereldlichtjesdag staan we wereldwijd stil bij kinderen van alle leeftijden die zijn overleden. Met elkaar eren wij de kinderen door een lichtje te branden. We noemen hun namen, luisteren naar elkaars verhalen en naar live muziek die helemaal past bij dit bijzondere moment. Deze lichtceremonie is een moment van troost door verbondenheid en dient als een lichtpunt voor nabestaanden.
“Geen kind is zo aanwezig als het kind dat wordt gemist” Manu Keirse

Wilt u meer informatie? Neem dan CONTACT op met ons.

Gerelateerde berichten

Interview met Marry Brokking, medeoprichter...

‘Wij laten u niet aan de zijlijn staan; wij betrekken u bij alles’ Het is deze…

Interview met Peter de Haan,...

Ondersteunende diensten voor uitvaartondernemers Uitvaartservice De Haan speelt een belangrijke rol in de uitvaartbranche, voornamelijk in…

Interview met Dennis Mathot, onze...

Kwaliteit hoog in het vaandel Het drukken zit Dennis Mathot in het bloed. Zijn opa startte…
Brokking_Bokslag_logo_3_Pantones_GOUDsimulatie_liggend

Online gedenkplaats

Play Video
Play Video