Skip to content

Een testament biedt duidelijkheid

Nogal wat mensen denken dat een testament alleen zin heeft als het over ‘veel geld’ zou gaan. Maar dat is niet waar.

Als er geen testament is, bepaalt de wet wie recht hebben op de erfenis. Wilt u zelf bepalen hoe uw erfenis later wordt verdeeld, laat dan een testament opstellen. Zo bepaalt u zelf wat er met uw vermogen gebeurt.

Er zijn veel goede redenen om een testament te maken. Zo kunt u uw persoonlijke wensen zwart-op-wit vastleggen en deze fiscaal beter afstemmen. In het testament wordt bijvoorbeeld geregeld wie voor de kinderen zorgt als u er niet meer bent.

Na een overlijden moet er veel worden geregeld. De begrafenis of de crematie, maar ook het betalen van schulden en het verdelen van goederen. U kunt in uw testament iemand aanwijzen die de erfenis regelt, een Executeur-testamentair.

Voor iedereen – oud of jong – die geld of bezittingen zal nalaten, is het verstandig een testament op te stellen. De notaris maakt het testament voor u op. Een eenvoudig testament kost een paar honderd euro.

Het is voor u en de familie prettig als alles goed geregeld is. Met een testament gaat uw nalatenschap naar de mensen waar u om geeft.

Klik HIER voor meer informatie over het levenstestament.

Wilt u meer weten over het vastleggen van uw wensen ten aanzien van de uitvaart? Neem dan CONTACT met ons op.

Gerelateerde berichten

Interview met Marry Brokking, medeoprichter...

‘Wij laten u niet aan de zijlijn staan; wij betrekken u bij alles’ Het is deze…

Interview met Peter de Haan,...

Ondersteunende diensten voor uitvaartondernemers Uitvaartservice De Haan speelt een belangrijke rol in de uitvaartbranche, voornamelijk in…

Interview met Dennis Mathot, onze...

Kwaliteit hoog in het vaandel Het drukken zit Dennis Mathot in het bloed. Zijn opa startte…
Brokking_Bokslag_logo_3_Pantones_GOUDsimulatie_liggend

Online gedenkplaats

Play Video
Play Video