Skip to content

Biologische zakjes

Tijdens een voorgesprek over zijn afscheid zei een mijnheer: “Als ik kom te overlijden vind ik het voor mijn kinderen een onprettig idee dat mijn lichaam koud aanvoelt.”

Steeds meer mensen zoeken naar alternatieven voor het opbaren op een koeling.
Eerder berichtten wij u over een vorm van lichte balseming, waarbij een vloeistof in het lichaam wordt gebracht. Daarnaast bestaat de mogelijkheid van een opbaring op graszoden met rozemarijn en silicium, die onder het bed of de kist van de overledene worden geplaatst.
Sinds kort bestaat er een nieuwe natuurlijke manier van opbaren: biologische zakjes die worden aangebracht op de buik van een overledene, ofwel “de Bio-Sac 200.”

Biologische zakjes??
Het overleden lichaam stoot gassen en organische stoffen uit waarin bacteriën leven, die de achteruitgang van het lichaam in werking zetten.
De Bio-Sac 200, van actieve koolstof en geïmpregneerde klei, absorbeert deze gassen en stoffen waardoor dit proces vertraagt.

Wel of niet?
Een groot voordeel van deze laatste vorm van opbaren is dat het lichaam niet koud en stijf wordt en daardoor als meer “aaibaar” wordt ervaren. Uiteraard zullen wij tijdens een opbaring met de biologische zakjes, evenals met welke vorm van opbaren dan ook,  regelmatig de staat van het lichaam controleren.
Het is voor iedereen persoonlijk welke manier van opbaren er wordt gekozen. Iedere situatie is anders, iedere nabestaande is anders. Het is goed om te weten dat er verschillende vormen zijn. Als u hier vragen over heeft adviseren wij u graag. Neemt u gerust contact met ons op.

Gerelateerde berichten

Interview met Marry Brokking, medeoprichter...

‘Wij laten u niet aan de zijlijn staan; wij betrekken u bij alles’ Het is deze…

Interview met Peter de Haan,...

Ondersteunende diensten voor uitvaartondernemers Uitvaartservice De Haan speelt een belangrijke rol in de uitvaartbranche, voornamelijk in…

Interview met Dennis Mathot, onze...

Kwaliteit hoog in het vaandel Het drukken zit Dennis Mathot in het bloed. Zijn opa startte…
Brokking_Bokslag_logo_3_Pantones_GOUDsimulatie_liggend

Online gedenkplaats

Play Video
Play Video