Skip to content

Verzekeren: wel of niet? (vervolg)

In het vorige stukje schreef ik over het opzij zetten van geld voor een uitvaart en over het deposito. Nu iets over de kapitaal- en naturaverzekering.

De kapitaalverzekering
Als het belangrijk voor u is om uw uitvaart zelf samen te stellen en u toch een verzekering wilt afsluiten, dan is een kapitaalverzekering een mogelijkheid, waarbij u premie betaalt.  Het benodigde bedrag kan ook gestort worden als koopsom. Met een kapitaalverzekering bent u geheel vrij in de keuze van een uitvaartondernemer.

De natura-verzekering
Hierbij verzekert u zich voor een standaardpakket dat vast ligt: de goedkoopste kist, de verzorging, de opbaring, de rouwbrieven, e.d. Het pakket verschilt per verzekeraar. Voor persoonlijke wensen die niet onder het pakket vallen, zoals een duurdere kist of meer rouwkaarten, moet er altijd bijbetaald worden. Deze verzekeringsvorm is veelal gekoppeld aan een bepaalde uitvaartondernemer, omdat de verzekeraar daar contracten mee heeft afgesloten. Indien u zelf een uitvaartondernemer wilt kiezen waar de verzekeraar geen contract mee heeft, wordt het basisbedrag uitgekeerd.

Indexering
Let u er bij het afsluiten van een verzekering op of de uitkering waardevast is. Is dat niet het geval dan kunt u de verzekering tussentijds verhogen. Bij een natura-verzekering kan het zijn dat de verzekeraar de premie verhoogt.

In ons werk komen we regelmatig oude niet-waardevaste verzekeringen tegen, afgesloten door de ouders van opa of oma toen zij nog heel jong waren. Verzekeringen die nu bijvoorbeeld maar € 100,- uitkeren.

Zelf geld opzij zetten of verzekeren? Het is aan u wat bij u past. De behoefte aan de mate van keuzevrijheid kan uw leidraad zijn.

Patty-Lou Leenheer
Brokking & Bokslag Uitvaartbegeleiding
Telefoon: 023 5310  238

Wilt u meer informatie? Neem CONTACT met ons op.

Gerelateerde berichten

Interview met Peter Mulder, grafgroen...

Een wezenlijke bijdrage aan rouwverwerking Het team van Brokking & Bokslag Uitvaartbegeleiding kan steevast rekenen op…

Internationale Vrouwendag 8 maart

SOLIDAIR VROUWENTEAM Elk jaar wordt er op Internationale Vrouwendag stil gestaan bij de rechten van de…

Interview Angelique Stein, Muziek bij...

Muziek bij de uitvaart moet goed zijn “De uitvaartbegeleiders van Brokking & Bokslag zijn zich ervan…
Logo Brokking & Bokslag light version

Online gedenkplaats

Play Video
Play Video