Skip to content

Stairway to Heaven

Bepakt met drie grote boodschappentassen staat de familie op de stoep. Vandaag nemen zij in besloten kring afscheid van Henk. De afscheidsceremonie vindt plaats in de tuinkamer van het Afscheidshuis. Niet in de aula van een crematorium of begraafplaats of in de kerk.

De kist is open en staat in een afgescheiden ruimte tot het moment van de ceremonie. De vrouw van Henk, Anna, vraagt een plukje haar en blijft bij hem tot vlak voor het afscheid.

De twee nichtjes voelen zich welkom om het afscheid in de geest van hun lievelingsoom vorm te geven. Zij maken, met hulp van ons, de tuinkamer klaar voor de ceremonie. Eén wand van de tuinkamer maken wij gereed voor de projectie van een film, dertig stoelen worden in theater setting opgesteld. Vaasjes met speciaal voor het afscheid geplukte bloemen uit de tuin van het Afscheidshuis staan langs de kant van de tuinkamer.

De kist wordt gesloten en naar de tuinkamer gedragen. Als iedereen aanwezig is, begint het afscheid. De zon schijnt, dus de deuren naar de tuin staan open. Je hoort de vogels fluiten. Samen met één van de nichtjes neemt Anna het woord. Familie en genodigden kijken naar filmbeelden van de natuur uit het land waar Henk de laatste jaren heeft gewoond.

Stairway_to_heavenTijdens het nummer ‘Stairway to heaven’ van Led Zeppelin begeleidt de familie de kist van Henk naar de rouwauto. Ze brengen een laatste toast op hem uit, waarna ze de rouwauto die naar het crematorium rijdt, uitzwaaien tot deze de hoek om is verdwenen.
In de tuinkamer worden de stoelen in een cirkel geplaatst. Dan is het tijd voor de inhoud van de meegebrachte boodschappentassen: broodjes en zelfgemaakte taart.

Voor koffie en een drankje wordt gezorgd. Herinneringen aan Henk worden opgehaald in een ongedwongen sfeer. De familie kijkt met een goed gevoel terug op dit intieme afscheid.

Wilt u zelf de sfeer proeven van ons Afscheidshuis, dan kan dat iedere eerste maandag van de maand tijdens onze Open Deur. U bent van harte welkom tussen 16.00 en 18.00 uur in Afscheidshuis Brokking & Bokslag, Herenweg 92,  2101 MP Heemstede.

Wilt u meer informatie? Neem dan CONTACT op met ons.

Gerelateerde berichten

Interview met Peter Mulder, grafgroen...

Een wezenlijke bijdrage aan rouwverwerking Het team van Brokking & Bokslag Uitvaartbegeleiding kan steevast rekenen op…

Internationale Vrouwendag 8 maart

SOLIDAIR VROUWENTEAM Elk jaar wordt er op Internationale Vrouwendag stil gestaan bij de rechten van de…

Interview Angelique Stein, Muziek bij...

Muziek bij de uitvaart moet goed zijn “De uitvaartbegeleiders van Brokking & Bokslag zijn zich ervan…
Logo Brokking & Bokslag light version

Online gedenkplaats

Play Video
Play Video