Skip to content

De waarde van een hecht team

Onlangs bezocht een familie veelvuldig haar overleden dierbare in ons Afscheidshuis.
De sfeer voelde voor de familieleden ontspannen en vertrouwd. Zij hadden in ‘onze wandelgang ’ in korte tijd contact gehad met bijna al onze teamleden.
“Ach, jullie zijn ook allemaal even lief hè” was dan ook een mooi compliment dat wij mochten ontvangen.
Aansluitend stelde een dame uit deze familie de vraag of ons vak niet heel zwaar is.
Een eenvoudig antwoord hierop is moeilijk te geven. De manier waarop wij samenwerken binnen ons team, met hieruit voortvloeiend de begeleiding van de nabestaanden, is hiervoor bepalend.

Het woord “team” wordt gebruikt als afkorting voor Together Everyone Achieves More, oftewel het geheel is meer dan de som der delen.
Bij Brokking & Bokslag Uitvaartbegeleiding gaat deze betekenis volledig op. Om u te begeleiden op een manier die bij u past is het belangrijk dat wij als team op elkaar zijn ingespeeld. Hierbij zijn assistentes en administratie net zo onmisbaar als de uitvaartbegeleidster. De assistente zorgt voor een welkom bij het rouwbezoek en de uitvaart. De administratieve collega is onze spil op  kantoor. Zij is niet alleen op de hoogte van de actuele uitvaarten en rouwbezoeken, maar weet ook alles van de nota’s en bedankkaartjes.
Vanaf de verzorging van de overledene tot de begeleiding na de uitvaart ziet de familie één vaste uitvaartbegeleidster.
Is zij niet direct bereikbaar, dan kan haar collega de nabestaande helpen. Door elkaar op de hoogte te houden, gebruik te maken van ieders verschillende deskundigheden en elkaar te durven en kunnen aanspreken, zowel positief als negatief,  zorgen wij voor een harmonieuze manier van werken.

Dus of ons vak zwaar is? Natuurlijk kennen wij heftige momenten. Maar door het goed functioneren van ons hechte team en de manier waarop wij u begeleiden, voeren wij ons werk al 20 jaar met warmte en deskundigheid uit. Natuurlijk zijn wij daar trots op.

Onze-vaste-en-freelance-uitvaartbegeleidsters
Onze vaste en freelance uitvaartbegeleidsters

Gerelateerde berichten

"Het was oergezellig"

Het genietende gezicht van opa aan de gezellig gedekte kersttafel met al zijn (klein)kinderen om hem…

De kosten van een uitvaart

“Ik weet wel hoe de “uitvaartbusiness” werkt,” aldus de zoon vlak voordat onze uitvaartbegeleidster het kostenoverzicht…

Social Media

“Hoe heeft u van ons gehoord?” vragen wij de dochter na afloop van het gesprek waarin…
Logo Brokking & Bokslag light version

Online gedenkplaats

Play Video
Play Video