Skip to content

Biologische zakjes

Tijdens een voorgesprek over zijn afscheid zei een mijnheer: “Als ik kom te overlijden vind ik het voor mijn kinderen een onprettig idee dat mijn lichaam koud aanvoelt.”

Steeds meer mensen zoeken naar alternatieven voor het opbaren op een koeling.
Eerder berichtten wij u over een vorm van lichte balseming, waarbij een vloeistof in het lichaam wordt gebracht. Daarnaast bestaat de mogelijkheid van een opbaring op graszoden met rozemarijn en silicium, die onder het bed of de kist van de overledene worden geplaatst.
Sinds kort bestaat er een nieuwe natuurlijke manier van opbaren: biologische zakjes die worden aangebracht op de buik van een overledene, ofwel “de Bio-Sac 200.”

Biologische zakjes??
Het overleden lichaam stoot gassen en organische stoffen uit waarin bacteriën leven, die de achteruitgang van het lichaam in werking zetten.
De Bio-Sac 200, van actieve koolstof en geïmpregneerde klei, absorbeert deze gassen en stoffen waardoor dit proces vertraagt.

Wel of niet?
Een groot voordeel van deze laatste vorm van opbaren is dat het lichaam niet koud en stijf wordt en daardoor als meer “aaibaar” wordt ervaren. Uiteraard zullen wij tijdens een opbaring met de biologische zakjes, evenals met welke vorm van opbaren dan ook,  regelmatig de staat van het lichaam controleren.
Het is voor iedereen persoonlijk welke manier van opbaren er wordt gekozen. Iedere situatie is anders, iedere nabestaande is anders. Het is goed om te weten dat er verschillende vormen zijn. Als u hier vragen over heeft adviseren wij u graag. Neemt u gerust contact met ons op.

Gerelateerde berichten

"Het was oergezellig"

Het genietende gezicht van opa aan de gezellig gedekte kersttafel met al zijn (klein)kinderen om hem…

De kosten van een uitvaart

“Ik weet wel hoe de “uitvaartbusiness” werkt,” aldus de zoon vlak voordat onze uitvaartbegeleidster het kostenoverzicht…

Social Media

“Hoe heeft u van ons gehoord?” vragen wij de dochter na afloop van het gesprek waarin…
Logo Brokking & Bokslag light version

Online gedenkplaats

Play Video
Play Video