Skip to content

Al dan niet verzekerd

verzekeringen_brokking_en_bokslag_heemstede”Mijn uitvaart is geregeld, want ik heb een verzekering afgesloten” aldus een dame die we onlangs spraken. Is het werkelijk zo dat uw familie van alle zorgen af is en niets meer hoeft te betalen als u overlijdt?

Wij kunnen ons voorstellen dat u door de veelheid aan informatie door de bomen het bos niet meer ziet.
Waar doet u goed aan?

Als u graag wilt dat er geld beschikbaar is om uw uitvaart te financieren, kunt u kiezen uit verschillende mogelijkheden.
De meest eenvoudige en goedkope vorm is zelf geld op een spaarrekening zetten.

Ook is het mogelijk een bepaald bedrag bij ons vast te zetten middels een zogenaamd deposito. De hoogte van het bedrag kunt u zelf bepalen of op basis van een oriënterend gesprek, met één van onze uitvaartbegeleidsters. Tijdens zo’n vrijblijvend gesprek brengen wij uw uitvaartwensen in kaart met de daaraan verbonden kosten. Een jaarlijks rentepercentage wordt aan uw depositotegoed toegevoegd.

Het afsluiten van een kapitaalverzekering is een andere mogelijkheid. Hier betaalt u maandelijks een premie of kunt u het benodigde bedrag storten als koopsom. Op het moment van overlijden, wordt het bedrag in één keer uitbetaald.  Daarbij bent u geheel vrij in de keuze van uitvaartondernemer.

Bij een naturaverzekering verzekert u zich voor een standaardpakket dat vast ligt, zoals een standaard kist. Het pakket verschilt per verzekeraar. Voor afwijkende wensen, bijvoorbeeld een andere kist, moet worden bijbetaald. Deze verzekeringsvorm is vaak gekoppeld aan een bepaalde uitvaartondernemer.
Als uw voorkeur uitgaat naar een andere uitvaartondernemer, wordt het basisbedrag uitgekeerd.

Het is aan u wat bij u past.

Kortom, u bent altijd vrij in uw keuze voor een uitvaartondernemer. Wilt u meer weten? Maakt u dan een afspraak met één van onze uitvaartbegeleidsters.

Gerelateerde berichten

"Het was oergezellig"

Het genietende gezicht van opa aan de gezellig gedekte kersttafel met al zijn (klein)kinderen om hem…

De kosten van een uitvaart

“Ik weet wel hoe de “uitvaartbusiness” werkt,” aldus de zoon vlak voordat onze uitvaartbegeleidster het kostenoverzicht…

Social Media

“Hoe heeft u van ons gehoord?” vragen wij de dochter na afloop van het gesprek waarin…
Logo Brokking & Bokslag light version

Online gedenkplaats

Play Video
Play Video